Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Jaro je tady!

Příchod jara poznám jednoduše, urodí se mi ... ale nepředbíhejme!
23. února 2016
Příchod jara poznám jednoduše, urodí se mi ... ale nepředbíhejme!

Jaro má u nás letos začít 20. března v 05:30 (díky internete), ale mně jaro začalo už 21. února v 06:12, urodil se mi totiž ... ale nepředbíhejme!

Jedno přísloví říká, že první vlaštovka jaro nedělá (což se vůbec nemusí vztahovat k jaru, ale to nevadí). A druhá taky ne, jak věděl básník Jan Branický (tragicky zemřel v roce 2015), který tak pojmenoval svou druhou básnickou sbírku (první se jmenovala hádejte jak? Dáte se podat! První vlaštovka jaro nedělá). Já poznám jaro i bez vlaštovek, urodí se mi totiž ... ale nepředbíhejme!

Taky se říká, že poslem jara je kos černý. No, já tedy kosy, kosice i kosáčata vídávám ve městě celoročně, jen je v zimě neslýchávám prozpěvovat, což chápu, páč mně v zimě taky není moc do zpěvu. Třeba to bude tak, že na jaře teprve začínají kosové zpívat ... hmm. Poslové jara ale nejsou jen z ptačí říše, jsou to i všelijaké květiny: sněženka a bledule, prvosenka jarní alias primulka čili petrklíč, vrba kočička, prý i smetánka lékařské neboli pampeliška atd. Já ovšem poznám příchod jara podle toho, že se mi urodí ...

A někteří už vědí (a ani nemusí být modří), psal jsem tady o tom už před lety. Ano, urodí se mi květák alias ječné zrno! Květák tomu říkám od té doby, co jsem s jedním nezbedným ječným zrnem, které ani po měsíci samo od sebe neprasklo, vešel do ordinace oční lékařky, která se na mě podívala a místo pozdravu řekla: "To je ale pěknej květák! Pěkná úroda!" A za dalších čtrnáct dnů květák rozřízla skalpelem a vymačkala hnis!

Někdo kouká na ty internety, někdo kouká kde co lítá nebo kde co zrovna kvete, no a mě stačí "květák".
Jaro je tady! No nazdar!


Poznámka z 24.2.: Sněží! Už ani na ten "květák" se jeden nemůže spolehnout!

Sdílet na Facebooku

Všechny články