Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Jethro Tull / Ian Anderson / Martin Barre a spousta spousta muziky ... no a taky kapka brandy

4. srpna 2014
Homo Erraticus & A Passion PlayJak jinak začít psaní o Jethro Tull, než nalitím si lahodného nápoje do krásné whiskové skleničky s motivem desky Catfish Rising (je na ní moc pěkný sumeček, jak název napovídá), obzvlášť když vás úvod vůbec nenapadá. Jen teda nevím, jestli nejsem barbar, když jsem si do whiskové skleničky nalil brandy. Snad mi bůh brandy odpustí. Myslíte, že je to taky Bakchus, když je brandy z vína? To by bylo fajn, protože toho já dobře znám.


A teď mohu pěkně v klidu přejít přes oslí můstek k tématu.



Homo Erraticus
Ian Anderson vydal 14. dubna sólovou desku Homo Erraticus (Člověk bludný nebo tak nějak). Deska volně navazuje na Thick As a Brick 2 z roku 2012 a opět vypráví příběhy fiktivní postavy Geralda Bostocka. Desky na sebe navazují i zvukově a když si je pustím za sebou, tak nebýt toho, že vyměním v přehrávači CD, nevšiml bych si kde končí jedna a začíná druhá, což nemyslím nijak špatně, zvuk obou desek se mi hodně líbí, ale jsem si vědom toho, že vše je tak přesné a na svém místě, že by to mohlo i někomu vadit. Ovšem co může jednomu vadit, to může druhého až nepěkně iritovat ... no a já jsem ten třetí, kterého to fakt hodně baví a směje se! Perfekcionismus nezapřete!

A Passion Play
30. června vyšlo přemixované dílo A Passion Play, koncepční album z roku 1973. Stejně jako Thick As A Brick (1972) jde o jednu dlouhou skladbu, ale v této nové verzi je rozdělená na jednotlivé stopy (mám i starší verzi, kde jsou dvě dlouhé skladby = dvě strany gramofonové desky). Nové vydání obsahuje kromě A Passion Play ještě přemixované album The Château d’Herouville Sessions, které "nevzniklo" proto, aby mohlo vzniknou právě A Passion play. Nejlepší bude, když to vysvětlí sám Ian Anderson:

Citace z knížky Malé dějiny Jethro Tull (Paseka 2000):
IA: "Château mělo výbornou pověst; spousta slavných lidí jako Elton John a Cat Stevens tam natočilo úspěšná alba, pro nás to ale byla naprostá hrůza. Technika byla hrozně nespolehlivá, den co den se něco rozsypalo, dřeli jsme to skutečně zuby nehty. Nakonec jsme s velkými obtížemi měli tři strany dvojalba, ale to už jsme byli tak otráveni, že jsme skočili do letadla a vrátili se do Anglie. Všechno jsme zahodili a začali znovu."

Na stránkách českého fanklubu Jethro Tull jsem našel odkazy na dva dokumenty, ve kterých najdete vyčerpávající informace jak o A Passion Play tak o The Château d’Herouville Sessions ... v češtině!

Příloha původního LP A Passion Play (PDF, 745 kB)
Ve vášni jednotní - V Pašijové hře spojeni (PDF, 1 MB)



Ještě než se pustím do budoucnosti, tak byste měli vědět, že ta pětiletá brandy je skvělá.

Thick As A Brick Live in Iceland
25. srpna by měl vyjít záznam koncertu z turné Thick As A Brick z roku 2012 na CD, DVD a Blu-ray. Těším se! Na posledním koncertě tohoto turné, který kapela odehrála minulý rok v pražské Lucerně, jsem byl a pošmáknul jsem si, jak se můžete dočíst v článku Jethro Tull's Ian Anderson Plays Thick As A Brick 1&2 a Frank Zappa (odkazy na záznam koncertu na YouTube jsou již nefunkční ... ani se nedivím).

IAN ANDERSON PLAYS the ORCHESTRAL JETHRO TULL
Příští rok 14.4.2015 vystoupí Ian Anderson se symfonickým orchestrem v Kongresovém centru v Praze. Lístky jsou již v prodeji!


Aby toho nebylo málo
14. října vystoupí v Retro Music Hall dlouholetý (a zásadní) kytarista Jethro Tull Martin Barre s kapelou.


A teď dám s Jethro Tull zase na chvíli pokoj. Nazdraví!

Sdílet na Facebooku

Všechny články