Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Něco o prvním kosím CéDéčku Zobí kosání

19. srpna 2013
Zobí kosání V sebeobraně před vlastní nevyzpytatelnou vlastností zničehonic od základu předělat hotovou skladbičku, rozhodl jsem se sám sobě vyhlásit tzv. "stop stav". Což má ovšem za následek, že na CéDéčku nebude 16, ale jen 13 skladbiček. Ty zbývající tři mám nově rozepsané a mohlo by se snadno stát, že bych v průběhu přepisování začal přepisovat i ty, které jsem už jednou (dvakrát, třikrát ...) přepsal. A tak by to mohlo pokračovat až do mé smrti ... a já se umřít vůbec nechystám.

První kosí CD Zobí kosání (přiložený obrázek je přední strana CéDéčka ... použil jsem ho i na PF 2013) by mělo spatřit světlo světa v průběhu září/října (doufám, že letošního). Máte-li zájem dozvědět se o té veliké slávě co nejdříve, doporučuji jednoduchou registraci, díky které Vás pak kontaktuji emailem. Registrační formulář naleznete např. na stránce Registrace.



Na CéDéčku najdete tyto skladbičky (+ básničky a další zvukové mezihříčky, ale to je děsný tajemství, takže psssst! Skladbičky jsou řazeny abecedně, což na CéDéčku samozřejmě nebudou):

1) Malá nedělní hudba: Všechny nástroje jsou nově nahrané (ak. kytara, el. kytara).

2) Na minutku ... nebo na dvě: Všechny nástroje jsou nově nahrané (ak. kytara, fagot, housle, perkuse).

3) Neukolébavka: Jen drobné úpravy ve zvuku (ak. kytara, viola, klarinet a zvuky).

4) Nosem pojď: Všechny nástroje jsem upravil tak, aby byly trochu lidštější ... což stejně nikdo nepozná (piano, vibrafon, fagot, hoboj, klarinet, violoncello, viola, dřívka, malý buben, ak. kytara, kachna a šplouchání).

5) Podzim přichází: Jen drobné úpravy kvůli mixu (piano, housle, viola, violoncello).

6) Ponořím ruce do piana aneb Někdo chodí po hladině: Nemohl jsem se rozhodnout, který název vybrat, tak jsem použil oba (prostě lišák, co vám budu povídat). Tuto skladbičku můžete najít na stránkách pod názvem Druhé housle hraje vrah. Rozdíl je v tom, že Druhé housle hraje vrah je smyčcové trio, zatímco na CD bude verze pro piano, což je verze původní. Jde o syrovou verzi, tak jak si ji doma hraji. UPOZORNĚNÍ: nejsem žádný mistr světa ve hře na piano a vím to.

7) Promiňte, jen procházím: Všechny nástroje jsou nově nahrané (ak. kytara, fagot, klarinet, zvonkohra).

8) Psí uši: Jen drobné změny kvůli mixu (dechová sekce + trumpeta).

9) Špatně skrytá elegie: Tady jsem se taky nakonec rozhodl, že nechám jen samotné piano. Platí stejné upozornění jako u skladbičky Ponořím ruce do piana aneb Někdo chodí po hladině.

10) Tak mě napadá: Pár drobných změn (napodobeniny nástrojů z virtuálního instrumentu Sample tron).

11) Tanec s deštníkem: Některé nástroje nově nahrané, nebo spíš zahrané (housle, viola, violoncello, fagot, flétna, marimba, malý buben, tympány, triangl).

12) Tři čtvrtě na pět: Kompletně přepsaná skladbička. Na stránkách můžete najít verzi pro smyčcový kvartet. Na CD bude verze pro malé divné hudební těleso (kontrabas, fagot, klarinet, hoboj, trombon, marimba ... a parník?).

13) Už jdu na víno: Nově nahrané pasáže "jdu na víno" a "degustuji" (fagot, klarinet, hoboj, housle, marimba, tympány a zvuky vína).

Sdílet na Facebooku

Všechny články