Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Představte si

12. října 2010
Picture thisDnes jsem otevřel schránku a vypadla na mě obálka nezvyklých rozměrů a já hned věděl co to je a zatetelil jsem se, jako jsem se už dlouho nezatetelil. Představte si, přišlo mi CD Picture This od Andrewa Giddingse. Tedy ono mi nepřišlo přímo od Giddingse, ale je to jeho CD. Hned jsem ho vyfotografoval, abyste ho taky viděli, páč Vás to určitě hrozně zajímá. Všimněte si podpisu, to je origoš.

Zvědavě jsem si Picture This pustil, otevřel jsem si plechovku buráků a teď, když už jsem konečně buráky dožral, Vám mohu napsat, co jsem slyšel.

Slyšel jsem 17 moc pěkných příběhů. Tím nechci říci, že by šlo o nějaké koncepční album, prostě ty skladbičky něco vypráví. Klidně by to mohla být filmová hudba ... a dost možná že i je. Ty příběhy jsou každopádně zajímavé, nenudí, není to, jako když si zapnete rádio a nevíte, jestli si z vás někdo dělá legraci, nebo to myslí opravdu vážně, kdepak, tyhle příběhy neotravují, nepředvádí se, nevyžadují za každou cenu pozornost, prostě jsou zajímavě vyprávěné a tím si mě podmanily. Prostě si je jen tak představuji a právě o to, řekl bych, panu Giddingsovi šlo. Opravdu se mu to povedlo. Už tady tu desku jedu potřetí a opravdu mě baví. Dokonce jsem připálil tousty, no představte si.


A taky si představte, no jen to zkuste, že opravdu existuje CD s hudbou k minimalistickému baletu Jessie a Morgiana, jak jsem o tom minule psal. Řekla mi to sama paní skladatelka Gabriela Vermelho, tak to bude pravda. Už se na to CD moc těším, páč bude jistě plné zajímavých představ.


A příště třeba něco o představách ... jen si to momentálně neumím představit.

Sdílet na Facebooku

Všechny články