Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Kos je blbej sok.

Kosí palindrom

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Něco o knížkách II.

6. dubna 2010
KnížkaK pokračování článku Něco o knížkách mě inspirovala včerejší příhoda: Táta mi přinesl knížku Ivana Klímy Má veselá jitra s tím, že je to moje knížka a že v ní mám nějakou záložku. Když mi knížku předával, smál se pod vousy. Otevřel jsem knížku na záložce a koukám, že je na ní něco napsáno mým písmem:

„A zatím na střeše tiše
Vrah piluje tvé lano
Z hladu vraždit, kručí mu v břiše“

Nemám tušení kdy, kde a proč jsem tohle napsal, ale napadlo mě, kolik asi máme v knihovně takovýchto „ztracených“ záložek ... a jestli se například tahle neobjevila právě
z nějakého důvodu ... nemůžu na žádný přijít ... tedy kromě toho, že už bych mohl dát na stránky nějakou básničku ... tuhle ne.

Určitě je dobré vědět, že knížka kolikrát skrývá i jiné překvapení, než si pro nás připravil její autor.

Myslím si, že jsem před lety schoval do nějaké knížky dvoutisícovku ... jako že na mne jednoho dne vypadne a já budu mít velikou radost. Jenomže si vůbec nepamatuji, jestli je to pravda.

Jednou ráno jsem doběhl na záchod a tam jsem zjistil, po velice důkladném prohledání záchodu
i okolí, že došel hajzlpapír. Taková situace se dá řešit různě, například já si zajdu do knihovny ... minimálně jednou mi zachránila zadek. Totiž (vidím Vaše zděšené obličeje), abych to vysvětlil, velice často začínám číst knížku na záchodě, takže jako záložku použiji právě toaletní papír ... knížku pak nedočtu a je to. Je ovšem lepší na to moc nespoléhat. Taky by Vás mohlo napadnout, že toaletní papír nebyl tam kde má normálně být právě proto, že jsem ho nacpal do knížek, ale musím Vás ubezpečit, že zase takový čtenář nejsem.

V roce 2008 jsem dostal od táty k Vánocům knížku C.S.Lewise Rady zkušeného ďábla. V knížce jsem našel věnování: Zdeňkovi, strejdovi – Krásné Vánoce 2006 – Ola (tzn.: Má sestřenice Ola dala tuhle knížku v roce 2006 mému tátovi).


A co by to bylo za příspěvek bez Jethro Tull:
Pořídil jsem si DVD Jethro Tull Live At AVO SESSION Basel z roku 2008 ... mňam.
Malá ochutnávka z Youtube:
Serenade to a Cuckoo
Nursie

Sdílet na Facebooku

Všechny články