Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Kos v literatuře, filmu, písničce atd. X.

Další fejetony Karla Čapka z knížky Kalendář.
23. června 2017
V posledních dvou dílech (VIII. a IX.) jsem psal o fejetonech Karla Čapka z knížky Kalendář. Kos v Čapkových fejetonech prozpěvuje i pokřikuje celkem často... v šesti z šedesáti fejetonů. Tentokrát udělám změnu a dám jsem jen kousek z fejetonu s kosem a pak odkaz na celý fejeton. Každopádně všechny fejetony z knížky Kalendář jsou k přečtení tady (v roce 2009 vypršela autorská práva k dílu Karla Čapka).

Praha ve sněhu
Ale to by žádný grafik netrefil: jak pěkná je vločka sněhu v dívčích vlasech nebo jakou stopu nechává kos a vrabec na zasněžené střeše. To vám vypadá jako básnička napsaná čínským nebo klínovým písmem. Je to jen jediná řádka, ale je to celá básnička. Chtěl bych ji umět přeložit.
Celý fejeton Praha ve sněhu


O známkách jara
Jsou různá znamení na zemi i na nebi, která provázejí příchod jara, například kosové; jakmile kosové začnou křičet a pískat na flétnu, můžete vzít na to jed, že už je březen, a že to tedy začíná.
Celý fejeton O známkách jara


Březnová přehlídka
Ještě pořád to víc čicháš nosem a slyšíš ušima než vidíš na vlastní oči; je toho plný vzduch, vane to z měkké půdy, zurčí to stružkami, hučí to valným potokem, flétnově to hvízdá kosím popěvkem; co na tom, že tráva na louce je ještě plavá a ryšavá jako zajíc!
Celý fejeton Březnová přehlídka


Ptáci
Ale tuhle mám na mysli každodenní a městské ptáky; zdá se, že přírody ubývá a ptáci vymírají, – už tomu jsou léta, co jsem neviděl čermáčka ani stehlíka, ba ani sejkorku ne; ale vrabců a kosů neubývá, ani holubů; tihle ptáci jaksi vzali člověka na vědomí a řekli si, že jim člověk a jeho existence celkem nepřekáží. Už je to tak, že v boji o život vydrží jen ta zvěř, která člověka snáší.
Celý fejeton Ptáci

Sdílet na Facebooku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

23.06.2017 - Kos v literatuře, filmu, písničce atd. X. (Další fejetony Karla Čapka z knížky Kalendář.)

Všechny články