Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Záhada Vincentova pozdravu

8. února 2013
Vincentův pozdravVe středu 6.2. jsem se kolem desáté večer vracel ze zkoušky a jen tak, pro strýčka příhodu, jsem nahlédnul do schránky, jestli mi nepřišla nějaká pěkná složenka, pohled nebo snad dokonce dopis! Jaké bylo mé milé překvapení, když jsem otevřel schránku a vypadla na mě pohlednice ... a jaké bylo mé nemilé překvapení, když jsem zjistil, že je to Vincentův pozdrav, který jsem našel ve schránce už před třemi lety! Vincentův pozdrav, abyste byli v obraze, je vlastnoručně dělaná pohlednice (ta na obrázku), kterou mně a tátovi poslala sestra Bára 29.11.2009 ... ve schránce se kupodivu objevila ještě tentýž rok, ale o tři dny později. Tolik k historii. Jako první mě napadlo, že má někdo klíče od mého bytu a dělá si ze mě blbou srandu, ale jediný kdo má klíče od mého bytu je táta a ten takovýto "smysl pro humor" naštěstí nevlastní. A pak jsem si vzpomněl na něco, co se stalo zhruba před dvěma hodinama a začal jsem se usmívat tak, jako se usmívají lidé, kteří na něco tzv. kápnou.

A co že se to zhruba před dvěma hodinama přihodilo?

Když jsem přišel na zkoušku a sundal si ze zad pouzdro s kytarou, všiml jsem si, že na kovovém poutku v horní části pouzdra něco je. Byl to magnet ve tvaru kytičky (možná, že už jste ho někde viděli). Když jsem si doma dával pouzdro s kytarou na záda, tak tam ten magnet nebyl, to bych si ho všiml. Byl mi nějak povědomý, ale neměl jsem čas o tom přemýšlet, tak jsem ho dal do zadní kapsy u kalhot a zapomněl jsem na něj. A právě u schránek, s Vincentovým pozdravem v ruce, jsem si na něj zase vzpomněl.

Záhada Vincentova pozdravu vyřešena. Jak prosté, milý Watsone.

Vincentův pozdrav má své místo na futrech jedněch dveří a drží tam díky magnetu ve tvaru kytičky (přesně tak jak je to na obrázku). Když jsem odcházel z bytu, měl jsem už kytaru na zádech a prošel jsem právě těmi dveřmi. Kovovým poutkem v horní části pouzdra jsem zavadil o Vincentův pozdrav, který neupadl na zem, ale díky magnetu se k poutku přichytil. Z bytu jsem tedy, nic netuše, vyšel i s pohledem a magnetem. Vincentův pozdrav se naštěstí dostal ze spárů magnetu ještě než jsem stihnul vyjít z baráku. Na chodbě ho našla nějaká dobrá duše a vhodila mi ho do schránky. Který z lidských tvorů vlastní tu dobrou duši ale netuším.

Na vchodové dveře jsem vyvěsil nápis: "Dobrá duše, která mi vhodila do schránky Vincentův pozdrav, má u mě láhev dobrého vína. Zastavte se ... možná budu doma."

Jsem zvědavý, kdo přijde ...

Sdílet na Facebooku

Všechny články