Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Tommy Emmanuel a Ian Anderson

21. listopadu 2012
Začnu od vzpomínky nejčerstvější, v uších mi stále rezonující.

Tommy Emmanuel:
V hlavě mi od pátku hraje skladba Tommyho Emmanuela Lewis & Clark. Kdyby vás zajímalo kdo byli Lewis a Clark, tak mrkněte na wikipedii: Lewisova a Clarkova expedice

Totiž, Tommy Emmanuel hrál v pátek 16.11. ve vyprodaném divadle Hybernia v rámci akce Kytara napříč žánry ... a nehrál sám, koncert nakousla skvělá americká kytaristka Janet Robin.

Nevím co víc bych k tomu napsal, Tommy Emmanuel se musí vidět a slyšet ... na YouTube můžete najíh haldu videí, ale protože třeba neradi hledáte, tak jsem něco našel za vás (páč já hledám rád), abyste viděli a slyšeli, jaké veliké divadlo se dá dělat s jednou "malou" akustickou kytarou:
Tommy Emmanuel - Windy & Warm + Classical gas, Seoul 2009
Tommy Emmanuel - Guitar Boogie & Amazing Grace

Rozhodně také stojí za shlédnutí rozhovor Marka Ebena s Tommy Emmanuelem v pořadu Na plovárně. Mimochodem v desáté minutě začíná Tommy Emmanuel vyprávět právě o zmiňované skladbě Lewis & Clark.


Ian Anderson:
O Ianu Andersonovi jsem chtěl napsat už nedávno, ale nějak mi to nevyšlo. 4.7.2012 se zastavil při tažení Evropou s "Thick As A Brick" Special Tour 2012 v Amfiteátru v Lokti. Ten samý den dopoledne se v nedalekých Karlových Varech konalo tzv. probuzení skulptury Iana Andersona, kterého se také zúčastnil. Čekal jsem až budou z akce nějaké fotky a při tom čekání jsem tak nějak zapomněl na co čekám. Ale nakonec jsem si přeci jen vzpomněl ... lépe pozdě nežli později. Na této facebookové stránce jsou různé odkazy týkající se zmiňovaných akcí ... dole na stránce je malá galerie z probouzení skulptury a z večerního koncertu.

Sdílet na Facebooku

Všechny články