Turdus Merula


Stránky jednoho karlínského kosa turdus merula
 

Kosí moudro

Hlavně se sám ze sebe neposrat.

Turdus Merula

Náhodný kos

náhodný kosKosí galerka



Kosí CD

kosí CD Stáhněte si kosí CD

Kontakt

K odeslání emailu použijte formulář Psaní pro kosa.

Registrace

Pro registraci použijte registrační formulář.

RSS

Kosí RSS kanál

Odkazy

Nosem pojď

9. srpna 2012
Vzniklo to velmi jednoduše, ale ne samo od sebe, potřeboval jsem k tomu park, lavičku, jednu dívku a pejska. Seděl jsem na lavičce v parku a jedna dívka volala na pejska "no sem pojď, no sem pojď" a já si to přeskládal do "nosem pojď". Původně to byl jen pracovní název, ale nakonec jsem ho skladbičce nechal, protože se mi líbí. A to je celý příběh názvu.

Skladbička má taky malý příběh. Hlavní, velmi jednoduchá melodie, je stará už dobré tři/čtyři roky, občas jsem si ji zahrál na piano, ale nevěděl jsem, co si s ní dál počít. Před nedávnem mě napadlo použít do nějaké skladbičky kafemlýnek, který by mlel/hrál striktní rytmus a tahle melodie se mi automaticky vynořila v hlavě, je na kafemlýnek jak dělaná. Kafelmýnek se ovšem ve skladbičce nakonec nevyskytuje, ale inspiroval mě (mimo jiných okolností) k dopsání skladbičky. K hlavní melodii jsem začal postupně rozepisovat další nástroje, které, jak možná poznáte z nahrávky, kopírují hlavní melodii, ale noty mají jiné melodické intervaly, takže jsou buď zahrány dřív nebo později, ale nepřecházejí do dalšího taktu - tedy v každém taktu (6/8) se odehraje vše co je třeba. Je to vlastně taková skládanka a moje první minimalistická skladbička.

Něco o minimalistické hudbě v encyklopedii Wikipedia

Ještě poznámka k nahrávání akustické kytary: Nahrával jsem na páskový mikrofon t.bone RB 100 a předzesilovač Focusrite ISA One Digital. Lépe se mi zatím nahrát kytaru v paneláku přes mikrofon nepodařilo. Páskový mikrofon použiji při nahrávání kytary na chystané CD (nezapomněl jsem a průběžně na něm pracuji).

Vibrafon, fagot (samozřejmě), klarinet, hoboj, violončelo, viola, piano, dřívka, rytmický buben, akustická kytara, kachna, šplouchání a další ambientní zvuky ...

Sdílet na Facebooku

Všechny články